Valikko Sulje

Karate

KARATE -ryhmän ideana on tarjota harrastajille nousujohteista harjoittelua, ilman suurempaa pelkoa loukkaantumisista tai epävarmuudesta, jaksaako olla mukana – pienet kolhut ja mustelmat kuuluvat kuitenkin tatamille. Harjoittelu on tarkoitettu kaikille, jotka ovat aina pohtineet jonkin kamppailulajin aloittamista, mutta eivät kuitenkaan ole uskaltautuneet mukaan. Salin kynnys pidetään matalana kaikille harrastajille. Myös jostain syystä taukoa aiemmasta kamppailuharrastuksesta pitäneet ovat tervetulleita takaisin tatamille.

  • Harjoitusajat: tiistaisin klo 19:50 - 21:00 ja torstaisin klo 19:30 - 21:00
  • Kausi alkaa 1.9.2019
  • Vastuuvetäjä: Tomi Purhonen, 3. dan Shorinjiryu Choroukai
  • Apuvetäjä: Jari Varis
  • Katso hinnat tästä
  • Ilmoittaudu täällä

Shorinjiryu Choroukai – mistä on kyse?

Jaoksen tunnuslauseena voisi pitää Brasilialaisen Jiujitsun opettajan Chris Haueterin lausahdusta, ”It's not who's good, it's who's left”. Erittäin vapaasti suomennettuna kai ”Vierivä kivi ei sammaloidu”.

Talvella 2018 – 2019 ryhmä entisen Lappeenrannan Shorinjiryu Karaten ”Wanhoja partoja” sai ideakseen aloittaa uudelleen Karatetoiminnan Lappeenrannassa vuosien tauon jälkeen. Lappeenrannan Judoseura Kamiza loi tälle toiminnalle toimivat puitteet oman karatejaoksensa kautta.

Kuntokarateryhmän toiminnan aloittamiseen on myötävaikuttanut oman karateopettajani Lasse Jääskeläisen (7 dan, Shihan) pääkaupunkiseudulla ylläpitämä Shorinjiryu Choroukai – kuntokarateryhmä.

Kuntokarate ei ole pelkkää kuntoilua. Shorinjiryu Karate on lisäksi monipuolista itsepuolustus- ja kamppailuharjoittelua. Harjoittelussa on mukana perinteisen Karaten pystykamppailun lisäksi myös heittoja, lukkoja, sidontoja ja mattotekniikkaa. Harjoittelu tehdään tosissaan, mutta hyvällä huumorilla maustettuna, liian tiukka pipo ei kuulu treenivarustukseen.

Harjoittelun runko koostuu perinteisestä karatesta. Lisäksi karatekoilla on mahdollista osallistua lauantaisin BJJ/mattopainiharjoituksiin ja seuran yleisiin judoharjoituksiin. Oheisessa kuvassa tunnelmia yhteistyöstä Gracie Barra Kouvolan kanssa, professor Markku Tapiolan vieraana.

Karatejaos on avoin foorumi kamppailuharrastukselle. Tämä tarkoittaa yhteistyötä useiden suomalaisten kamppailuseurojen ja -valmentajien kanssa – unohtamatta Kamizan omia huipputason judovalmentajia.

Judoseura Kamiza on Suomen Karateliiton jäsenseura.

Tervetuloa mukaan,

Tomi