Valikko Sulje

Hallituksen tiedotteet

Tässä osiossa hallituksen uusimmat tiedotteet

Kamizan kesätiedote 1/2019

Oheisen linkin takaa löytyy Kamizan kesätiedote (PDF, noin 5MT). Alkuperäistä versiota jaettiin Marjolassa seuran kesäkauden avajaisissa, tähän toiseen versioon on korjattu joitakin harjoituksien kellonaikoja niiden vahvistuttua.

https://drive.google.com/file/d/1jrdNdqTAYZq_G622tdrhDUak4yRUvqvN/view

Joonas Haikulainen voitti Pohjoismaiden mestaruuden

Hurja voittotahti jatkuu Lappeenrannan nuorella judolupauksella

Joulupukki kävi tervehtimässä tuoretta mestaria palkintojen jaon jälkeen. Hieno ele vanhalta mieheltä!
Lappeenrannan judoseura Kamizaa edustava Joonas Haikulainen, 15, on voittanut Pohjoismaiden mestaruuden lauantaina 18.5.2019 pidetyissä kilpailuissa Rovaniemellä! Hän voitti oman sarjansa (alle 18-vuotiaat, alle 55-kiloiset pojat) jo tutuksi käyneellä puhtaalla ottelutyylillään.

Haikulaisen monipuolisuudesta kertoo se, miten hän voitti eri ottelut eri tekniikoilla. Otteluvoitot tulivat kahdella kuristuksella, jalkapyyhkäisyheitolla sekä heitosta seuranneella lukolla. Tiukkoja otteluita otellut nuori lappeenrantalainen kohtasi kovimman haasteensa ehkä semifinaalissa, jossa tarvittiin jatkoaikaa, ennen kuin Haikulaisen käsilukko päätti ottelun wa-zarin arvoisesti.

Haikulaisen valmennuksesta päävastuun on kantanut Jukka Lempiäinen.

Kamizan nuorista kisoihin osallistui myös Ella Ollikainen, 19. Hän saavutti viidennen sijan aikuisten sarjassa. Korostettakoon, että jo osallistuminen näihin kisoihin on vaatinut vaativaa työtä ja vahvaa menestystä jo aiemminkin. Ellan matsit jatkuvat sunnuntaina oman sarjan (alle 21-vuotiaat, alle 63-kiloiset naiset) osalta.

Ensimmäinen ja viides sija PM-kilpailuissa on taas kerran mahtava näyttö myös Lappeenrannan judoseura Kamizalta, joka ei ole mitenkään suurimpia Suomessa. Seura on tehnyt aktiivisesti töitä erityisesti nuorten valmennustyön eteen. Valmennukseen on suhtauduttu muutenkin ammattimaisesti, ja tällä toimintakaudella on uutena kokeiluna ostettu myös ammattivalmentajan palveluita.

Kilpailumatkalla Kerimäellä

Lappeenrannan judoseura Kamiza ry järjesti kilpailumatkan Kerimäelle, kansallisiin Itä-Judo Open -kilpailuihin lauantaina 11.5.2019. Matkalle osallistui niin peruskurssilaisia, kokeneita ”kisakoneita” kuin huoltajiakin ihan mukava määrä. Pääasia oli tutustua kilpailuihin, mutta tottakai kilpailuihin osallistuttiin myös omien kisaajiemme voimin. Oma seuramme saikin hurjan määrän mitaleita.

Tuloksista sen verran että ensikertalainen Eelis Kammonen tuli neljänneksi, Haikulaisten judoperhettä tällä kertaa edustanut Tuomas voitti U13-sarjan ja tuli toiseksi U15-sarjassa, Ilya Kharin tuli toiseksi, Petra Erjansalo tuli toiseksi, Ella Ollikainen tuli toiseksi ja Perttu Erjansalo voitti oman sarjansa. Kröh, kröh. 🙂

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 7000 euroa Kamizalle seuratoiminnan kehittämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Lappeenrannan Kamiza ry:lle seuratoiminnan kehittämistukea 7000 euroa. Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallista seuratoimintaa ja liikunnallisen elämäntavan edistämistä. Avustuksella kehitetään myös vapaaehtoistyötä seuroissa.

Tukea hakeneissa seuroissa tehdään laajaa ja merkittävää työtä lasten ja nuorten liikunnan edistämiseksi. Seurat tarjoavat matalan harrastuskynnyksen toimintaa ja haluavat ehkäistä nuorten liikunnan lopettamista. Omalla suunnitelmallaan Kamiza täytti valtaosan kriteereistä, jotka olivat perusteena hankehakemuksen jatkokäsittelylle.

Myönnetyn seuratuen suunniteltu käyttö voidaan tiivistää kolmeen pääosa-alueeseen:
1. Päiväkoti-, esikoulu ja alakouluikäisten aktivointi: Lasten liikuntatuokiot
2. Nuorten ja aikuisten pitäminen aktiivisina liikkujina: Kunnossa kaiken ikää -liikuntaryhmä
3. Nuorten ja vammaisurheilijoiden urheilijapolku

Toiminnan vakiinnuttaminen yllä olevien toimien osalta on keskeisessä roolissa jatkosuunnittelussa.
Seuratukeen ja sen käyttöön palataan kevään suunnittelukokouksessa ja varat on myönnettu kaudelle 2019 – 2020.

Lappeenrannan Kamiza kiittää lämpimästi Opetus- ja kulttuuriministeriötä tuesta!

ISO KIITOS seuran puolesta kuuluu asian valmistelijoille varapj Naukkariselle ja valmennuspääll Lempiäiselle!

Puheenjohtaja K Hämeenaho

Lisätietoja:
https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/urheiluseuroille-jaettiin-3-7-miljoonaa-euroa-seuratukea
https://www.judoliitto.fi/uutiset/seuratuet-jaettu-kuusi-judoseuraa-sai-tukea/

Kesäkauden avajaiset 22.5.2019

Lappeenrannan judoseura Kamizan kaikille jäsenille yhteiset kesäkauden avajaiset pidetään Marjolassa (Mikonsaarentie 15, Lappeenranta) keskiviikkona 22.5.2019 alkaen klo 17.00. Paikalle voi saapua myöhemminkin, omaan tahtiin.

Ohjelmassa on ainakin saunomista, ulkoilua ja jotain toki syödäänkin. Lisäksi palkitaan eri ryhmien yksittäisiä harrastajia. Ja ehkäpä uimavarusteillekin on tarvetta, ml. pyyhe?

Tervetuloa vaikka koko perheen voimin!

Oppimisen ja opettamisen perusteet judossa (OOP) omalla salilla 26.-28.4.2019

Kuva Lappeenrannan edelliseltä OOP-jaksolta marraskuulta 2013

Oppimisen ja opettamisen perusteet judossa (eli OOP) -kurssi pidetään Lappeenrannassa pe 26.4. klo 17 – su 28.4. klo 14. Kurssi on esitietovaatimus sinisen vyön (2. kyu) kokeeseen. Kouluttajana toimii Mikko Välimäki.

Kurssille osallistuvien suositellaan olevan vähintään 14 vuoden ikäisiä ja heillä olisi hyvä olla vähintään oranssi vyö (4. kyu) suoritettuna. Etenkin aikuisilla harrastajilla näistä voidaan tosin joustaa, varsinkin jos on vähänkään tekemisissä harjoitusten ohjaukseen liittyvissä tehtävissä.

Varusteet: Judogi, muistiinpanovälineet, judopassi ja voimassaoleva jäsenyys jossakin liittoon kuuluvassa judoseurassa.

Kurssille ilmoittaudutaan Suomisport-palvelun kautta 21.4. mennessä. Kurssin hinta on 50 euroa, ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Suomisport-palvelussa. Hinta sisältää kaikki kurssiin liittyvät materiaalit.

Kurssi pidetään Kamizan dojolla, Lappeenrannan urheilutoimen väistötiloissa Family Center -kauppakeskuksen toisessa kerroksessa (os. Hyrymäenkatu 2, Lappeenranta).

Lisätietoja: Tatu Kosonen, tatu.kosonen@iki.fi tai 050 584 5896.

Hallituksen päätös ja täsmennys seuran pelisääntöihin

Seuran säännöt ja politiikat löydät www-sivuilta http://www.kamiza.fi/seura/seuran-saannot-ja-ohjeet/

Hallitus on päättänyt 22.3.2019 selkeyttää pelisääntöjä ja päättänyt seuraavaa:

Toiminnan selkeyttämiseksi todetaan, että

 • Jokainen urheilija saa kilpailla niin paljon kuin haluaa tai harrastaa muita lajeja. Nämä pyritään ottamaan huomioon lapsen/nuoren valmennuksessa ja harjoitusohjelmissa.
 • Seuralla voi olla erillinen kilparyhmä tai erikseen tuettavia urheilijoita. Näihin ryhmiin luettavien judokoiden tulee noudattaa harjoitus- ja kilpailuohjelmaa sekä pelisääntöjä.
 • Ryhmissä on omat säännöt sekä harjoitussuunnitelmat, joita tulee noudattaa.
 • Edellä mainituista pelisäännöistä poikkeaminen voi johtaa ryhmävaihdokseen tai esim erillisvalmennuksen piiristä poistamiseen – tämän tarkoituksena on taata muille valmennettaville mahdollisuus täysipainoiseen harjoitteluun.
 • Valmennuspäällikkö – vastuuvalmentaja – muu vetäjä – apuvetäjä: toimenkuvat ovat selkeät. Valmennuksen suunnittelu ja johtovastuut on kuvattu tehtävänkuvauksissa. Mikäli yksittäinen vanhempi haluaa keskustella valmennuksen sisällöstä, tulee hänen huomioida siinä Kamizan tehtävänkuvaukset. Vanhemmat voivat esittää mielipiteitä, jotka huomioidaan tarvittaessa ja mahdollisuuksien mukaan. Viime kädessä päätösvalta on seuralla.
 • Vastaavasti muiden vetäjien ja vastuuvetäjien sekä valmentajien tulee huomioida ja noudattaa valmennuspäällikön linjauksia (eli esim henkilökohtaisen valmentajan tulee huomioida varsinainen valmennussuunnitelma tai, mikäli siihen halutaan muutoksia, keskustella siitä valmennuspäällikön kanssa)
 • Edellä mainitut asiat otetaan esille kaikkien vanhempien kanssa vanhempainillassa.

Seuran puheenjohtaja Kari Hämeenaho

Huomioi seuraavat tapahtumat kalenterissasi

 • Oppimisen ja opettamisen perusteet judossa, Mikko Välimäki, 26.-28.4.2019
 • KAIKKI seuran judokat mukaan, seuran salikisat järjestetään 5.5.2019. Kisa toimii valmistavana kisana Itä-judo openiin. Jokaisen juniorin (varsinkin peruskurssilaisten) toivotaan osallistuvan oman salin kisoihin.
 • Tuomariperuskurssi järjestetään Lappeenrannassa 4.-5.5.2019(https://www.judoliitto.fi/kalenteri/judotuomarin-peruskurssi-4-5.5.2019-lappeenranta/)
 • Itäjudo Open Kerimäellä 11.5.2019. Ajatus on saada mahdollisimman monta peruskurssilaista+ junnu 3 -ryhmäläistä mukaan kisamatkalle. Monelle ensimmäiseen kisaan liittyy paljon jännittäviä asioita, mitä on tarkoitus helpottaa sillä, että kokeneita ”kisakoneita” ja valmentajia lähtee mukaan opettamaan kisoissa toimimista. Jos ilmoittautuneita on paljon, seura järjestää kisoihin yhteiskuljetuksen. Asiasta lisää myöhemmin seuran sivuilla..

https://www.judoliitto.fi/kalenteri/itajudo-open-11.5.2019-kerimaki/

 • Muutto/Tatamitalkoot 24.-26.5. Tänne toivotaan mukaan kaikkia vanhempia auttamaan muutossa. Lisäinfoa seuraa myöhemmin.
 • Judon perusteet, Jukka Heino, 21.-22.9.2019
 • Nage-no-kata tulossa, aikataulu avoin.
 • Keväällä emme tule järjestämään Willimies Shiaita. Tämä johtuu siitä, että urheilutalolla ei ole osoittaa meille riittävän isoja tiloja. Oma leiri olisi tarkoitus järjestää sopivassa välissä.
 • Lisäksi: kauden päättäjäiset järjestetään ennen kesää sopivassa välissä. Kutsu kaikille seuran jäsenille tulee myöhemmin.

Huomio myös EKLU:n koulutukset ja tapahtumat valmentajille ja kokeneimmille harrastajille

– Urheiluteippauksen perusteet 10.4. Lappeenrannassa Kutsu
– Harrastusviikko 2019 info- ja ideointitilaisuus 11.4. Lappeenrannassa Kutsu
– Laatua valmennukseen: hallinta 24.4. Lappeenrannassa Kutsu
– Laatua valmennukseen: hallinta 25.4. Imatralla  Kutsu
– Ohjaajan startti 29.4. Lappeenrannassa Kutsu
– Hyvän seuran verotus 8.5. Lappeenrannassa Kutsu (erikseen nimetyt ilmoittautukaa ! )

EkspSäätiö on myöntänyt avustuksen Kamizalle

Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiön hallitus on myöntänyt Kamizalle 1500€:n avustuksen junioreiden ja nuorten leirityksen kehittämiseen ja avustamiseen.

Kamiza KIITTÄÄ LÄMPIMÄSTI saadusta avustuksesta sekä positiivisesta suhtautumisesta urheilua ja nuoria kohtaan!

 

Puheenjohtaja
Kari Hämeenaho
Lappeenrannan judoseura Kamiza ry

Kirpputoritoiveita

Nyt on tilaisuus kantaa kortensa kekoon seuran varainhankintaan ja samalla tehdä kotona kevätsiivousta ja päästä eroon itselle turhasta tavarasta. Järjestämme kirpparin yhteyteen myös pienimuotoisen kahvion.

Otamme siis vastaan kaikenlaista kirpparitavaraa, leivonnaisia ja muutaman reippaan talkoolaisen. 😊

Leivonnaisia voi toimittaa suoraan paikanpäälle klo 9.00 alkaen.

Kirpparitavaroita voi toimittaa jo ennakkoon Kamizan kaappiin treenien yhteydessä (rajallisen määrän). Tai suoraan paikanpäälle klo 9.00. Hinnoittelun saa tehdä itse tai tarvittaessa me hinnoittelemme.

Ilmoitathan kuinka osallistut! 😊

T. Katja ja Sirkka