Valikko Sulje

Judo

Mitä judo on?

Judo on japanilaista alkuperää oleva kamppailulaji, jota harjoitellaan nykyisin yli 200 maassa. Pelkästään Suomessa on yli 12500 lajin harrastajaa ja maailmanlaajuisesti on arvioitu että judon harrastajia on yli 10 miljoonaa yli 200 maassa. Judon harjoittelijan – judokan – tavoitteena on heittää vastustaja selälleen hallitusti ja voimalla tai voittaa vastustaja mattokamppailussa.

Judo on nykyaikainen urheilulaji, joka pohjautuu vanhoihin samurai-soturien aseettomiin kamppailun tekniikoihin. Judon tekniikoita voidaan käyttää vaarattomasti myös otteluharjoituksissa ja kilpailuissa. Judon tehokkuus perustuu tekniikkaan joka toimii myös silloin, kun vastustaja hyökkää tai puolustautuu kaikin voimin. Se perustuu vastustajan myötäämiseen ja oman voiman tehokkaaseen käyttämiseen. Hyvä judoka käyttää hyökkääjän voimaa oman voimansa apuna heittäessään vastustajan mattoon tai sitoessaan vastustajan matossa.

Judo yhdistää fysiikan ja älyn: taitava judoka yhdistää taktiikan, otteet, horjutukset sekä tasapainon hallinnan saumattomaksi kokonaisuudeksi.