Valikko Sulje

Varusteet

 

Kamizan karaten harjoituksissa käytetään valkoista puuvillaista karatepukua, jota kutsutaan japaniksi sanalla ”gi”.  Musta- ja ruskeavöiset harjoittelijat voivat käyttää myös mustaa karatepukua. Pukuja on eripainoisia, mutta paras harjoittelun kannalta on hieman paksummasta puuvillasta tehty puku. Joissain harjoituksissa voi käytössä olla myös judopuku tai jiujitsupuku, jotka kestävät kovaakin repimistä.

Gin alla on hyvä olla valkoinen tai musta t-paita. Myös brasilialaisesta jiujitsusta tuttu rashguard-paita on hyvä valinta. Paita estää hiertymiä ja on harjoitteluhygienian kannalta suositeltava.

Harjoitteluun tarvitsee mukaan myös hammassuojat, käsisuojat, nyrkkeilyhanskat ja jalkasuojat sekä tossut pukuhuoneesta tatamille siirtymiseen. Pyyhe kannattaa pitää mukana, koska jalat pestään aina ennen treenisaliin menoa.

Jos on vasta tutustumassa karateen, kaikkea ei tarvitse ostaa valmiiksi. Ensimmäisillä harjoituskerroilla riittää, että mukana on pyyhe, tossut ja mukavat sisäliikuntaan sopivat urheiluvaatteet. Karatepuku tosin kannattaa hankkia mahdollisimman nopeasti, koska sen käyttö  tekee harjoittelusta tehokkaampaa ja miellyttävämpää.

Henkilökohtaisen varustuksen jokainen siis hankkii itse, ja seura antaa käyttöön harjoituksissa tarvittavat yhteiset varusteet, kuten potkutyynyt, pistehanskat tai edistyneempien harjoituksissa käytettävät karateen kuuluvat aseet, joita ovat esimerkiki bosai ja tonfa.