Valikko Sulje

Parajudo

Parajudo (entinen sovellettu judon) ryhmässä harjoittelevat erityistä apua ja ohjausta tarvitsevat judokat.

  • Harjoitusajat löydät täältä.
  • Vastuuvetäjä: Kimmo Töttölä
  • Apuvetäjät: Sirkka Rennola, Maria Hölttä ja Martti Ihalainen
  • Katso hinnat tästä.
  • Ilmoittaudu täällä.

Sovelletun judon ryhmä on toiminut Lappeenrannassa jo vuodesta 1995 lähtien.

Harrastajia on noin 10, joista kaikki ovat kehitysvammaisia. Heillä on erityistä tuen tarvetta esimerkiksi liikkumisessa, ymmärryksessä, puheen tuottamisessa tai aistien toiminnassa. Puolet ryhmästä on koululaisia ja toinen puoli aikuisia. Osa ryhmästä (noin 8) osallistuu kilpailuihin ja loput toimivat harrastajapohjalla. Ryhmässä on hyvä henki ja kaikki kannustavat toisiaan. Valmentajilla on apunaan judo-ohjaajia sekä tukihenkilöitä.

Budoseura Kamiza ry kuuluu Suomen Paralympiakomitea. Paralympiakomitea on tärkeä toimija ja tuki leirien ja kilpailujen järjestämisessä Suomessa sekä ulkomaille suuntautuvilla kisamatkoilla. Suomen Judoliitto tukee myös omalta osaltaan ulkomaille suuntautuvia kisamatkoja.

Kotimaan leireillä Kamizan parajudon väki käy noin kolme kertaa vuodessa. Leireillä on kahdet harjoitukset päivässä ja kilpailut lauantaisin. Leirit kestävät yleensä perjantaista sunnuntaihin.
Ulkomaisiin kilpailuihin pyritään myös lähettämään edustajia. Parajudon ryhmästä kolme judokaa harjoittelee Special Olympics kesämaailmankisa-valmennusryhmässä. Kamizan parajudon kilpailijat ovat saavuttaneet lukuisia Suomen mestaruuksia ja menestystä on tullut myös kansainvälisissä kilpailuissa.

Vanhempien osuus on tärkeä leirien ja kilpailuiden onnistumisessa, sillä jo matkustamisessa ja yöpymisessä tarvitaan vanhempien apua.
Budoseura Kamiza on tarjonnut monille harrastuksen, jota kuka vaan voi harrastaa, oli hän terve tai vammainen.