LAPSI-AIKUINEN-ryhmässä harjoittelevat 4-7-vuotiaat lapset yhdessä oman aikuisen kanssa.
- Harjoitusajat löydät täältä.
- Kausi alkaa syyskuun alussa
- Vastuuvetäjä: Johanna Naukkarinen, puh: 050 541 6472
- Apuvetäjä(t): Maija Vattulainen, sekä U18 juniorit tarpeen mukaan.
- Lapsi-aikuinen-ryhmässä opetellaan liikkumista, tasapainoa ja kehon hallintaa. Judon perusteet tulevat tutuksi leikin ja kamppailun kautta. Ryhmä antaa hyvät valmiudet syksyn peruskurssille.
- Ryhmään voi tulla uusia mukaan kauden mittaan.
- Katso hinnat tästä.
- Ilmoittaudu täällä.
Tietoja LAPSI-AIKUINEN-ryhmästä
Lapsi voi tulla ryhmään sinä vuonna, kun hän täyttää 4 vuotta. Lapsi-aikuinen ryhmässä judoa voi kokeilla kaksi ensimmäistä kertaa, tämän jälkeen maksetaan jäsenmaksu. Jos ette kokeilun jälkeen halua jatkaa, ilmoittakaa siitä, niin paikka vapautuu toiselle. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Judo on paljasjalkalaji, joten jalkahygienia on tärkeä asia. Harjoitukset alkavat jo etukäteen jalkojen pesulla. Ota mukaan sandaalit tai vastaavat, joilla siirryt pukuhuoneesta tatamille. Varusteiksi tarvitaan judogi tai pitkälahkeiset verkkarihousut ja t-paita, sisätossut, juomapullo sekä pyyheliina,
Oma aikuinen on aina mukana matolla muksun kanssa, mutta eri kerroilla voi tulla eri aikuinen.
Aikuinen leikittää ja ohjaa lasta lapsen keskittymisen ja jaksamisen mukaan. Vetäjät ohjaavat koko ryhmän toimintaa, auttavat ja neuvovat. Aikuinen huolehtii, että harjoittelu on turvallista kaikille salilla oleville ja salin sääntöjä noudatetaan.
Lapsen ja aikuisen judo on kivaa yhdessä tekemistä, suurin osa tunnista telmitään yhdessä. Ainakin aikuiselle tulee hiki ja molemmat oppivat uusia temppuja. Lapsi-aikuinen-ryhmässä opetellaan liikkumista, tasapainoa ja kehon hallintaa. Judoa tehdään pienille lapsille sopivalla tavalla. Oman tutun aikuisen kanssa lapsi voi tehdä sellaisiakin harjoitteita, jotka eivät pienten lasten keskinäisessä harjoittelussa vielä onnistu. Lapset harjoittelevat "vastustajan" hallitsemista matossa, kaatumista ja heittoja eli aivan oikeaa judoa. "Vastustajana" toimii useimmiten lapsen oma aikuinen, välillä voidaan harjoitella lapsi-lapsi-pareilla. Ryhmässä ei suoriteta judovöitä. Tärkeintä on lapsen ja aikuisen keskinäinen vuorovaikutus ja yhteiset elämykset. Lapsi-aikuinen-ryhmässä opetellaan käytöstapoja ja toisen kunnioittamista.