Valikko Sulje

Harjoittelu korona-aikana

Ohessa tiivistelmä Judoliiton harjoittelukirjeestä. Kaikki Kamizalaiset liikkumaan näillä vinkeillä.

Eri ryhmien harjoitteluun tullaan antamaan tarkempia ohjeita sekä haasteita ryhmien vastuuvalmentajien toimesta. Mikäli sinulla on ideoita harjoittelun toteuttamiseen tai kysymyksiä ota rohkeasti yhteyttä

puheenjohtaja Hämis

Harjoittelu

Vallitseva tilanne (judosalit ja liikuntapaikat pääosin kiinni) huomioiden Judoliiton valmentajat ovat tehneet ohjeistukset/suositukset omatoimisesti toteutettavalle harjoittelulle eri ikäluokkien tapahtumakalenteri huomioiden.

Harjoitusohjelmat löytyvät Judoliitto.fi > Valmennus > Valmennus > Valmennuksen suunnittelu ja sivun alalaidasta ladattavat tiedostot:

  • Malliharjoitusviikot 13-14 / Alle 18-vuotiaat
  • Malliharjoitusviikot 13-14 / U21 & aikuiset
  • Arvokilpailuihin valmistautuvat ohjeistetaan erikseen.
  • Seuraavan jakson ohjelmat päivitetään tuonne huhtikuun ensimmäisellä viikolla.

Linkki viikko-ohjelmien sivuille tästä.

Lisäksi Judoliiton sivuille on koottu eri harjoitemalleja, joita voi hyödyntää. Harjoitemateriaaleihin tästä.

Ota hyöty irti tilanteesta

Säännöllisestä harjoittelurytmistä on hyvä pitää kiinni, jotta arjen palautuessa ns. normaaliksi on helppo päästä kiinni perusharjoitteluun.

Peruskuntokauden harjoittelussa ulkoliikunta on mitä mainioin tapa kohottaa peruskuntoa. Erilaiset oman kehon painolla tehtävät lihaskuntopiirit kehittävät monipuolisesti lihaskuntoa ja taas esim. juosten, pyöräillen, sauvakävellen tai hiihtäen tehtävät harjoitteet kehittävät aerobista kuntoa.

Ylläpitävänä nopeusharjoitteluna voi tehdä loikkia tai muutoin jalkojen ketteryyttä esim. askeltikkailla tai lyhyillä porrasspurteilla.

Lisäksi viikossa on hyvä olla mukana huoltavaan/vammoja ennalta ehkäisevään harjoitteluun oma aika, jolloin panostaa esim. liikkuvuuteen tai nilkkojen/polvien/lantion/olkapäiden vahvistaviin liikkeisiin.

Kotiin kannattaa ehkä ostaa jokunen kuntoiluväline, esim kahvakuula tai TRX-/functional trainer -harjoitushihnat sekä tietysti vetokumit. Näin saa monipuolisuutta ja vaihtelua kotiharjoitteluun.

Nyt on myös hyvä aika analysoida omia vanhoja otteluita tai oppia uutta toisten judokoiden otteluista. Sähköisenä työkaluna siinä voi hyödyntää Athlete Analyzeria mutta myös pelkällä ruutupaperilla ja kynällä pääsee hyvin liikkeelle. Otteluita löytyy kattava valikoima ainakin https://live.ijf.org/ tai http://judobase.ijf.org/ sekä tietysti Youtubesta.

Tsemppiä kaikille ja pysytään terveinä!

Jaana Jokinen
valmennuspäällikkö