Valikko Sulje

Joonas on uusi suomenmestari!

Lappeenrannan judoseura Kamizaa edustava Joonas Haikulainen, 15, on voittanut nuorten Suomen-mestaruuden tänään lauantaina pidetyissä kilpailuissa Iisalmessa. Hän voitti oman sarjansa (alle 18-vuotiaat, alle 55-kiloiset pojat) tyylikkäästi ilman ainoatakaan varoitusta. Finaaliottelua lukuunottamatta hän myös voitti kaikki ottelunsa puhtaasti ipponilla. Finaaliottelu päättyi wazarilla. Yhdessäkään ottelussa ei vastustaja kuitenkaan saanut Joonakselta pistettäkään.

Haikulaisen monipuolisuudesta kertoo se, miten hän voitti eri ottelut eri tekniikoilla. Alkusarjan ensimmäisen ottelun voitto tuli lennokkaalla käsiheitolla, toisen pyyhkäisyheitolla ja kuristuksella, ja kolmannen jalkakuristuksella. Semifinaalin hän voitti vahvalla sidonnalla, ja finaaliottelun lonkka-uhrautumisheitolla.

Haikulaisen valmennuksesta päävastuun on kantanut Jukka Lempiäinen. Hän oli myös mukana kisamatkalla.

Lappeenrantalaisista nuorista osallistui kilpailuihin muitakin. Erityisesti mainittakoon Perttu Erjansalo, joka otteli oman sarjansa (alle 18-vuotiaat, alle 50-kiloiset pojat) kolmanneksi. Häntä on valmentanut erityisesti Ruslan Pinhasov. Muut ottelijat olivat Niko Mattero, Reko Naukkarinen ja Ella Ollikainen. Hekin ottelivat hienosti, mutta karsiutuivat pois mitaliotteluista. Kuitenkin jo osallistuminen tämän tason kilpailuun on maininnan arvoinen asia.

Ella Ollikaisen osalta mainitaan vielä osallistuminen myös sunnuntain joukkuekilpailuun Itäjudon joukkueessa. Se päättyi valitettavasti loukkaantumiseen.