Valikko Sulje

Joulukisojen 2018 tulokset

Lappeenrannan judoseura Kamiza ry:n perinteiset joulukisat järjestettiin omalla salilla Family Centerin väistötiloissa sunnuntaina 16.12.2018. Vaikka kyseessä olivat ns. omat salikisat, oli paikalle saapunut osanottajia myös naapuriseuroista Imatralta ja Ylämaalta. No – mikä ihme, olihan heidät sinne kutsuttu. Tuomareina toimivat Juha Vuorela (kansainvälinen A-lisenssi), Ari Mikkilä Imatralta (kansallinen C-lisenssi) ja Tatu Kosonen (samoin kansallinen C).

– Ippon! Komentaa tuomari Ari Mikkilä.

Tämä väistötila on paikkana niin hieno, että voisi jopa sanoa, että on sääli palata keväällä urheilutalolle! Vaikka kyse oli ”vain” salikisoista, oli järjestelyt hoidettu niin, että heikoimmat ”oikeatkin” kisat kalpenevat. Suurimmat kiitokset lienee tällä kertaa syytä osoittaa Haikulaisten kisaperheeseen.

Nähdyt ottelut olivat myös hienoja. Erityisen mahtavaa oli se, että kokeneet kilpailijat olivat mukana kirittämässä nuorempia judokoita. Mukana oli myös ensikertalaisia, ja tällaiset pienet kilpailut tarjoavatkin loistavan ponnahduslaudan lähteä sitten kokeilemaan myös sitä ihan ensimmäistä ”oikeaa” kilpailua. (y)

Tuloksista: Ryhmät eivät ehkä vastanneet ihan totuttua, mutta ne olikin rakennettu niin, että hyviä otteluita saatiin kaikille. U18+66 -ryhmässä Kamizan Alexi Hannolainen otti voiton melkein väkisin, vaikka Sukoshin Daniel Zeyfert antoikin parhaan mahdollisen vastuksen. U18-66 -ryhmässä oli aikalailla sama asetelma, kun Niko Hannolainen (Kamiza) järjesti itsensä ykköseksi Roni Kietäväisen (Sukoshi) edelle. Ottelut olivat tasaväkisiä, eikä ainakaan passiivisuudesta tarvinnut edes yrittää varoittaa yhtään kilpailijoista.

Kansainvälinen A-tuomari Juha Vuorela mattotuomarina U11-sarjassa.

U15-ryhmässä jännitettiin, miten nuori mutta vahva Juuso Paukku (Sukoshi) pärjää kokenutta kilpailijaa Timi Haikulaista (Kamiza) vastaan. Tällä kertaa Timi piti pintansa, ja vei ottelut ipponeilla ajassa 1.33 ja 2.13. Hyvä, Timi! Mutta myös hyvä, Juuso! Samoin voi U13-ryhmässä sanoa että hyvä, hyvä, Tuomas Haikulainen ja hyvä, Aaron Hämeenaho! Pojat vetivät hienoja matseja, jotka Tuomas vei sitten omiin nimiinsä.

U-11 -ryhmä oli junnuryhmistä suurin. Sen monien otteluiden jälkeen saatiin kolmen kärjeksi 1) Jussi Kärmeniemi (Kamiza), 2) Aaron Pinomäki (Kamiza) ja 3) Niilo Kosonen (Yudo). Elias Ukkonen (Kamiza) ja Rasmus Kietäväinen (Sukoshi) eivät kuitenkaan jääneet mitenkään kauas palkintosijoista, vaan saivat hyvää kisakokemusta. Hienoja otteluita nähtiin siis tässäkin sarjassa heidän kaikkien osalta.

Sovelletun judon puolella kolmen kärjeksi saatiin 1) Toni Pylkkänen, 2) Toni Rennola ja 3) Teemu Partanen. Tämän sarjan osalta voimme todeta nähneemme kansainvälistä huippujudoa, sen verran meritoituneita kisaajia oli mukana vaikka kaikki olivatkin Kamizan väkeä.

Jos jotain jäätiin kaipaamaan niin niitä tyttöjä. Varsinkin meillä Kamizassa on tosi vahva nuorten naisten porukka, mutta tänään emme nähneet yhtään tyttöä matolla. No – ensi kerralla sitten, toivottavasti!

PS.
Kaikki ottelut otettiin videolle. Ne, jotka haluavat nähdä omansa, voivat ottaa yhteyttä Tatuun (tatu.kosonen@iki.fi), joka antaa sitten vastineeksi linkin.

Joulukilpailun 2018 osanottajia, tuomareita ja toimihenkilöitä yhteiskuvassa Family Centerin väistötiloissa 16.12.2018