Valikko Sulje

Kamiza laajentaa lajivalikoimaansa ensi kesästä lähtien

Budoseura Kamiza jatkaa laajentumistaan ja kaudelle 2021 – 2022 lajivalikoima kasvaa entisestään. Judon, karaten ja Kunnossa Kaiken Ikää -toiminnan rinnalle tullaan esittelemään kolme uutta lajia, joissa tavoitellaan kansainvälistä menestystä tai sen puuttuessa ainakin piirinmestaruutta.

Strutsijuoksu

Strutsijuoksu on peräisin Afrikasta ja sillä on erittäin pitkät perinteet useissa mantereen maissa. Kilpailumuoto on sittemmin siirtynyt myös muualle maailmaan, ja esimerkiksi Yhdysvalloissa on useita vuosittain järjestettäviä tapahtumia, jossa lajin parhaat ottavat mittaa toisistaan.
Strutsijuoksu on niin pitkälle vietyä, että ratsastajina toimivat lajiin vihkiytyneet jockeyt, linnuille puetaan yksinkertaiset satulat ja niitä ohjataan siivistä. Strutsit juoksevat parhaimmillaan jopa 70 kilometriä tunnissa, eikä meno ole tasaista. Onkin hyvin yleistä, että ratsastajia tippuu valtoimenaan poukkoilevien lintujen selästä.
Lappeenrannan strutsinkasvattajia pyydetään ilmoittautumaan, jotta saadaan kalusto kuntoon ennen kauden alkua.

Kabaddi

Kabaddi on Bangladeshissa ja Nepalissa kansallisurheilulajin asemassa ja esimerkiksi Intiassa se on yksi seuratuimmista lajeista. Eikä ihme; vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei tästä pelistä puutu.
Pelissä hyökkääjä, raider, juoksee vastustajan kenttäpuoliskolle ja yrittää, kuten hipassa, koskettaa mahdollisimman montaa vastapelaajaa ennen omalle puolelle palaamista. Vastustajajoukkueen pelaajat yrittävät taklaamalla estää hyökkääjän paluun. Tähän asti kabaddi kuulostaa siis ihan normaalilta peliltä.
Pelaajan on tehtävä hyökkäyksensä hengitystään pidättäen. Miten hengittämättömyys sitten todistetaan? Säännöissä sanotaan, että pelaajan on toistettava kabaddi-sanaa tauotta koko hyökkäyksen ajan, jolloin tuomari tietää, ettei henkeä ole välillä vedetty.
Parhaillaan Kamiza etsii hyväkuuloisia henkilöitä tuomareiksi.

Shakkinyrkkeily

Shakkinyrkkeily on juuri sitä, mitä nimi antaa ymmärtää. Välillä nyrkkeillään ja välillä pelataan shakkia.
Lajin kehitti alunperin performanssitaiteilija Iepe Rubingh, Kylmä päiväntasaaja -sarjakuvan innoittamana. Vuodesta 2003 on tultu aika paljon eteenpäin, sillä nykyään shakkinyrkkeilyllä on oma lajiliitto ja sitä pelataan ympäri maailman.
Shakkinyrkkeilyottelu kestää 11 erää, joissa vuorotellen kolmen minuutin ajan nyrkkeillään ja pelataan shakkia. Peli voi siis päättyä tyrmäykseen tai shakkimattiin. Luonnollisesti shakin taso ei pysy pelin jatkuessa aivan yhtä korkealla tasolla kuin alussa.
Kamiza on tekemässä Lappeenrannan kaupungille aloitetta shakkinyrkkeilykeskuksen rakentamisesta. Viimeisten tietojen mukaan aloite on saamassa laajasti kannatusta.