Valikko Sulje

Lukiolaiset tutustumassa tatamiin

Ryhmä Lyseon ja Itä-Suomen koulun lukion opiskelijoita kävi tutustumassa Kamizan toimintaan liikunnanopettajansa Venla Hakkaraisen johdolla maanantai-iltapäivänä 9.11. Noin 30 opiskelijan joukko jaettiin kahteen ryhmään niin, että kumpikin porukka sai tutustua sekä judoon että karateen. Judon treenejä veti Jukka Lempiäinen apunaan Jari Ranta. Karaten pariin nuorisoa johdatti Tomi Purhonen, ja apuopettajina toimivat Tomi Pukki, Kari Hämeenaho ja Marika Kesseli.

Tunnelma painisalissa ja tatamilla oli hyväntuulinen, eikä ketään tarvinnut erikseen käskeä kokeilemaan ukemeja tai irrottautumisia. Lyseon abiturientti Aaron Nikula kuvailee kokemustaan näin: ”Oli todella hauska elämys. Lyhyessä ajassa pääsi kokeilemaan ja oppimaan paljon uutta, eikä ollut hetkeäkään tylsää. Ohjaajat olivat todella mukavia ja ohjeet selkeitä, joten oli helppo keskittyä tekemiseen. Yhden tunnin aikana ehti tulla hiki, ja kiinnostus kamppailulajeihinkin heräsi.”

Myönteisen tunnelman jakoivat myös paikalle tulleet kamizalaiset. Tomi Pukki uskoo, että osallistuminen treeneihin antaa lajista ja seurasta paremman kuvan kuin järjestetty näytös. Hänen huomionsa oli ennättänyt kiinnittyä myös nuorten ilmeisiin, kun nämä silmät pyöreinä seurasivat, miten sensei vei ukea maton pintaan. Iltapäivän perusteella Pukki olisi valmis tulemaan toisenkin kerran apuohjaajaksi vastaavaan tilaisuuteen.

Koulun liikuntatunnit ovat lyhyet, vain 75 minuuttia, ja kun aika jaettiin kahdelle lajille, tutustuminen jäi maistiaiseksi. Toiveissa on, että jotkut innostuvat ja tulevat viimeistään ensi syksyn peruskursseille haukkaamaan isommankin palan kakkua.