Valikko Sulje

Etelä-Karjalan vuoden urheiluseura: Kamiza!

Nyt on syytä olla ylpeä. Budoseura Kamiza valittiin Eklun (Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry) vuoden urheiluseuraksi. Palkinnon kriteerinä oli yhdenvertainen ja tasa-arvoinen seuratoiminta sekä tasa-arvoinen toimintaympäristö.

Tilaisuuden juontaja, urheilutoimittaja Inka Henelius avasi kriteeristön sisältöä tarkemmin Kamizan hakemuksen pohjalta. Tasa-arvoisuus seuran toiminnassa ilmenee niin, että toimintaa on kaikenikäisille ja seurassa toimii myös sovelletun judon ryhmä. Kaikki harjoittelevat kaikkien kanssa, ja näin seuraa pyritään kasvattamaan yhtenäiseksi perheeksi. Turvallisuutta luo se, että seurassamme myös noudatetaan kamppailujärjestöjen yhteisiä Kamppailija ei kiusaa -toimintatapoja. Seurassa käydään pelisääntökeskusteluja ja epäasialliseen käytökseen puututaan. Eri kulttuuritaustoista tulevat toimijat otetaan huomioon

Tilaisuudessa olivat mukana varapuheenjohtaja Kari Hämeenaho ja puheenjohtaja Jari Ranta, joka vastaanotti kunniakirjan. Lyhyessä haastattelussa Ranta antoi arvoa seuran hallitukselle ja ohjaajille, jotka ”tekevät kaiken päätyön”. Vaatimaton asenne tuntui huvittavan juhlayleisöä, mutta varmasti jokaisen seuratoimijan asenne tätä viestiä kohtaan oli arvostava. Sitoutuneet ihmiset ovat seuran toiminnan edellytys. Haastattelu päättyi Rannan toiveeseen siitä, että harjoittelu palaa normaaliksi koronan jälkeen.

Jokaisen kamizalaisen on syytä olla ylpeä saavutetusta kunniakirjasta. Tässä seurassa tehdään hyvää työtä yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen urheilun ja liikunnan puolesta, ja tätä työtä me kaikki olemme rakentamassa.