Valikko Sulje

Leireiltä uutta virtaa treeneihin

Brittiläinen karatekouluttaja Iain Abernethy on tullut tutuksi Kamizan karateporukan jäsenille YouTubesta erinomaisten bunkai-videoiden myötä. Kun marraskuussa tuli tieto, että Abernethy on tulossa opettamaan helmikuun alussa Suomeen Tapanilan Erän kutsumana, kynnelle kykenevät ilmoittautuivat leirille heti.

10. – 12.2. järjestetty ilahdutti paikalle saapujaa heti: dojo oli siisti ja tilava, ja paikalla oli paljon tuttuja viime keväänä Turussa järjestetyltä leiriltä. Lappeenrannan Choroukai-porukkaa ilahdutti erityisesti se, että treenaamaan oli tullut myös Lasse Jääskeläinen (8. dan), joka vetää omaa choroukai-seuraa Helsingissä ja käy säännöllisesti kouluttamassa Lappeenrannan ryhmää. Tunnelma tatamilla oli siis heti välitön ja innostunut.

Iain Abernethy opettaa erityisesti katoihin liittyviä käytännön sovelluksia eli bunkaita. Tällä kertaa katoista tarkastelun kohteena olivat Naihanchi, Seisan ja Pinan-katoista Godan, ja siksi leirillä oli lähinnä ylempiä vöitä.

Abernethyn tapa opettaa oli valloittava. Tekniikat opetettiin yksi vaihe kerrallaan, ja treenejä tauottivat sensein kertomat välillä absurdinkin hauskat tarinat budomaailmasta. Tauot olivatkin välttämättömiä, koska tekniikat olivat haastavia ja ajatus meni hetkittäin umpisolmuun.

”I´m doing karate, because it´s fun”, Abernethy sanoi leirin lopuksi. Hauskuus todellakin keskeinen osa leiriviikonloppua, ja hauskanpidon ohella opittiin paljon. Leireiltä saa treenaamiseen uutta virtaa, eikä ihan pieni merkitys ole silläkään, että oppii tuntemaan toisia karatekoita ja sillä tavoin liittyy laajaan budoyhteisöön. Viikonlopun päätteeksi hyvästit monen kanssa olivatkin ”Nähdään Vaasassa”, koska maaliskuussa leiriä tulevat pitämään Vaasaan on Christian Wedewardtin ja Les Bubka. Olisipa jo maaliskuu!