Valikko Sulje

Kevään 2019 muksujudon tiedotteet

Kiitokset vanhemmille 14.5.2019

Muokattu 3.6.2019: Korjattu kesäharjoitteluaika

Viime harjoituksissa olivat vanhemmat mukana tatamilla. Joiltakin lapsilta vanhempi oli unohtunut kotiin, mutta onneksi tilanne saatiin korjattua oman pesueeni toimiessa vara-aikuisina. 😉

Harjoitusten jälkeen pidetyssä ns. vanhempainillassa juteltiin mukavia ja juotiin kahvia. Lupasin pari kommenttia taltioida tänne kotisivullekin, ja tässähän niitä on:

 • Ensin muistutamme Marjolassa pidettävistä kesäkauden avajaisista. Kaikki mukaan ja koko perheen voimin ke 22.5. klo 17!
 • Junioreiden kesäharjoitukset ovat keskiviikkoisin 18.30-20.00 ensin Family Centerissä (5.6.) ja sen jälkeen urheilutalolla (Pohjolantie 29) kesäkuussa juhannukseen asti, sekä elokuussa. Heinäkuussa ei ole harjoituksia. Huomioitavaa on kuitenkin se, että näissä treeneissä on mukana junioreita yläasteikäisiin asti, joten ainakin ihan pienimmille meno voi olla liian vauhdikasta.
 • Kesäleiri esimerkiksi Artjärvellä on hyvä paikka harrastaa judoa heinäkuussa. Minä olen lapsieni kanssa lähdössä jo seitsemännen kerran mukaan, se riittänee mainospuheeksi. Ihan nuorimmille muksuille en tosin suosittele tätäkään, mutta sanotaan nyt noin 5-6-vuotiaista ylöspäin, nuorimmilla ehkä kuitenkin oma aikuinen mukana… Lisätietoa: https://orimattilanjudoseura.sporttisaitti.com/tapahtumat/sjr-2019-camp/leirisivu/
 • Tämä muksujudoryhmä jatkaa syksyllä, ja täydentyy uusilla muksuilla. Ryhmän vanhimpien (=kouluikäisten) suositellaan siirtyvän peruskurssille ja kohti keltaista vyötä. Toki muksuryhmässäkin saa edelleen käydä, ei se kiellettyä ole.

Tätä kautta on nyt jäljellä yhden harjoituksen verran (la 18.5.2019 klo 10-11), plus tietysti kesäkauden avajaiset kuuluvat ”pakolliseen” ohjelmaan.

T: Tatu

 

Kuva: Ville Hyyryläinen

Vanhemmat tatamille! Ja ryhmäkuva otettu 4.5.2019

Tänään harjoitusten aluksi otettiin ryhmämme virallinen kuva. Jos joku haluaa siitä hyvätasoisen version itselleen, niin pyyntö tatu.kosonen@iki.fi toimii. Kuvavalmistamoksi suosittelen Oprissa sijaitsevaa Foto-Kareliaa.

Ensi viikolla otetaan vanhemmat mukaan tatamille. Jokaisella muksulla pitäisi olla yksi aikuinen mukana. Isä, äiti, kummi, vaari, mummi – tai vaikka tarpeeksi vanha isoveli tai -sisko. Lisätietoja menneissä.

Muistakaa myös tulla seuraamaan salikisoja sunnuntaina 5.5.2019 🙂

T: Tatu

 

 

Loppukevään ohjelmaa 27.4.2019

Kevään muksukurssi alkaa olla loppusuoralla. Jo tässä vaiheessa voidaan todeta, että lajiin on päästy tutustumaan monipuolisesti. Olemme harjoitelleet kaatumista joka suuntaan, sidontoja ja niistä poistuloja – ja jopa heittoja. Lajin sanastoa on opittu, ja vyön solmimisen perusteetkin ovat tulleet tutuksi. Kaiken huipuksi olemme useaan kertaan päässeet kokeilemaan jo ihan sitä oikeaa kamppailuakin!

Aika on ainakin minun mielestäni kulunut vähän liiankin nopeasti. Tämä koskee niin koko kevättä kuin jokaista yksittäistä harjoitustakin. Mutta ei voi mitään.

Listasin tähän alle kauden loput tärkeät tapahtumat. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee niistä kaikkiin – ja vielä enemmän toivon, että kaikki jatkaisivat syksyllä hyvän lajin parissa joko muksuissa jatkaen tai vanhempien muksujen osalta peruskurssin parissa.

  • lauantaina 27.4. klo 10-11 Harjoitukset normaalisti
  • lauantaina 4.5. klo 10-11 Ensin otetaan ryhmäkuva, jos joku haluaa omia tai kaverikuvia niin sekin onnistuu. Sitten harjoitukset normaalisti. Toivottavasti kaikki tulevat ainakin ryhmäkuvaan!
  • sunnuntaina 5.5. klo 11- Seuran omat salikisat kotisalilla. Saa tulla katsomaan, ihmettelemään ja kannustamaan, eikä maksa mitään. Hyvä tilaisuus tutustua judokilpailuihin ja siihen, mitä kaikkea lajissa oppii, kun sitä harrastaa pidempään.

 • lauantaina 11.5. klo 10-12 VANHEMMAT TATAMILLE eli treeneihin toivotaan taas kaikilta lapsilta oma aikuinen mukaan. Ei tarvitse olla oma vanhempi, mutta joku aikuinen (tai melkein) kuitenkin. Treenien jälkeen pienimuotoinen ”vanhempainilta” eli hörpätään kahvit neukkarissa ja jutellaan hieman lajista, ensi kauden suunnitelmista – tai mistä ikinä nyt halutaankin. Pyritään siihen, että puoliltapäivin jatketaan matkaa kuka mihinkin – itse ruokin oman jälkikasvuni ”jossain” siinä salin lähellä sijaitsevassa ravintolassa, jonka nimeä ei liene sopivaa mainostaa tässä tekstissä.
 • lauantaina 18.5. klo 10-11 Kauden viimeiset harjoitukset
 • keskiviikkona 22.5. klo 17- Kauden päättäjäiset ja samalla seuran kesäkauden avajaiset Marjolassa (Mikonsaarentie 15), koko perhe mukaan! Palkitsemista, makkaraa, lettuja, ehkäpä uimistakin?

Lopuksi muistutan, että jos jonkun lapsen kurssimaksu on vielä maksamatta, niin se pitäisi nyt hoitaa kuntoon. Muuten seuran hallituksen sedät ja tädit ovat minulle hyvin, hyvin vihaisia, kun en ole vahtinut tätä asiaa huolellisesti…

T:  Tatu

 

Ei harjoituksia pääsiäisenä 16.4.2019

Muksujudo viettää pääsiäislomaa tulevana lauantaina 20.4. Seuraavat treenit ovat siis lauantaina 27.4. klo 10. Nähdään silloin!

T: Tatu

 

Vyön solmiminen 30.3.2019

Lähes kaikki muksut ovat nyt saaneet judoginsa, eli judopukunsa. Tänään harjoittelimme yhdessä vyön solmimista, mutta sitä on syytä harjoitella myös kotona. Ihan pienimmille tämä voi olla vielä aika vaikea juttu, joten jos joku ei sitä vielä tässä ryhmässä opi tekemään niin ei haittaa.  Solmun tekemisestä löytyy apuja verkosta:

T: Tatu

 

Tulossa: vanhemmat tatamille ja muuta mukavaa 24.3.2019

Toivottavasti jo seuraaviin harjoituksiin 30.3. saadaan tilatut puvut kaikille. Jos näin onnellisesti käy, on sen harjoituksen pääpaino vyön solmimisessa. Seuraavana lauantaina 6.4. minä olen pois, mutta Joonas Haikulainen on kavereineen luvannut tulla taas minua tuuraamaan. Nämä harjoitukset vedetään yhteistyössä lapsi-aikuinen-ryhmän kanssa, ja Joonas esittikin toiveen että myös meidän ryhmämme muksuilla olisi sillä kertaa oma aikuinen mukana. Suosittelen lämpimästi osallistumaan!

Huhtikuun aikana otamme ryhmästämme myös ryhmäkuvan. En ole ihan varma, millä kerralla se on, mutta tavoitteena olisi että kaikki olisivat silloin paikalla ja kaikilla olisi myös puvut päällä.

T: Tatu

 

Puvut on nyt tilattu 17.3.2019

Pukujen yhteistilaus on nyt tehty, ja toivotaan että puvut toimitetaan pikaisesti. Kausi on hyvässä vauhdissa, mutta pukujen kanssa päästään tekemään vielä uusia juttuja.

Viime treeneissä kerrattiin vanhaa ja opittiin taas vähän uuttakin. Olemme käyneet lajia jo varsin kattavasti läpi. Ukemeita eli kaatumista pyritään harjoittelemaan (melkein) joka kerta, ja sidontaa on tehty jo useamminkin. Tuoreimmat tuttavuudet ovat heitto ja randori.

Randori sanana tarkoittaa vapaata otteluharjoitusta, se ei ole shiai eli kilpailu, mutta kuitenkin tekniikoita sovelletaan samalla tavalla. Tällä kertaa meillä oli sininen patja, jolla kaksi muksua kerrallaan yritti pysytellä ja painia sen toisen ulos. Pakko todeta, että näimme jo ihan kunnon kamppailuita! Opimme myös sanan kootai, jota tullaan jatkossa käyttämään yhä enemmän ja enemmän. Se tarkoittaa parinvaihtoa. Harrastus muuttuu paljon monipuolisemmaksi, kun pareja vaihdetaan monta kertaa harjoitusten aikana eikä aina olla vain sen oman suosikkiparin kanssa. Yhä enemmän tullaan näkemään myös sitä, ettei ole tyttö- ja poikapareja vaan kaikki ovat kaikkien kanssa. Tämä on olennainen osa judoa ja niinpä siihen on hyvä tottua heti alusta asti.

Olen suunnitellut, että lähiaikoina otettaisiin joissakin harjoituksissa vanhemmat mukaan tatamille. Sen lupaan, että mitään ylivoimaista ei ole luvassa, vaan kaikki vanhemmat jäävät henkiin. 😉 Kyse on siitä, että saamme tehtyä pari vähän erilaista harjoitusta kuin muuten olisi mahdollista. Harjoituksen jälkeen voisimme pitää myös pienen ”vanhempainillan” ja jutella judosta tai aiheen vierestä vapaamuotoisesti noin tunnin verran.

T: Tatu

 

Puvuista nyt ainakin 9.3.2019

Ensinnäkin tiedoksi, että olemme vihdoin saaneet eriytettyä kahden eri ryhmän yhteisen sivun. Jatkossa tämä sivu tiedottaa vain meidän ryhmämme asioista. Lapsi-aikuinen-ryhmän tiedotteet taas löytyvät heidän omilta sivuiltaan.

Viime harjoituksissa tuli ihmetystä jäsenmaksuista. Kaikki eivät saaneet asiaa hoidettua Suomisportin kautta. Syyksi selvisi se, että osa porukasta on jo yli seitsemänvuotiaita, ja heidät oli jostain syystä rajattu tämän ryhmän ulkopuolelle (judoliitolla on eri hinta alle seitsemänvuotiaille). Tämä on nyt korjattu, ja 7-8-vuotiaat saa nyt myös maksettua Suomisportin kautta.

Judopukujen yhteistilaus tehdään viikon päästä. Puvut tilataan Penadolta, ja suosittelen kaikille Matsurun muksujudopukua https://www.penado.fi/tuotteet.html?id=38283/721685. Ne, jotka aikovat siirtyä peruskurssille ensi syksynä, voidaan ehdottaa myös peruskurssipukua https://www.penado.fi/tuotteet.html?id=38283/41. Muksupuvulla pärjää tosin sielläkin. Pukutilauksia otetaan vastaan vielä lauantain 16.3. harjoitusten jälkeen, jonka jälkeen tilaus tehdään. Tilaukset voi ilmoittaa myös sähköpostilla tatu.kosonen@iki.fi, puhelimella/tekstiviestillä/whatsappilla 0505845896 tai suoraan minulle. Kimppatilausetuna hintoihin ei tule toimituskuluja, ja pukujen laskutus tapahtuu seuran kautta.

Matsurun judopuku muksuille on sileää kangasta oleva peruspuku, joka pienimmille judokoille on täysin riittävä harjoituksiin, ja muksujudokoille suosittelemme juuri tätä mallia. Noin 10 euroa kalliimpi Matsurun judopuku Standard on riisikudottua kangasta oleva peruspukua tasokkaampi puku, joka ulkonäössään ei eroa aikuisten judopuvusta. Essimolla on myös hyviä pukuja, niitä voi tuolta Penadon sivuilta tutkia ja niitäkin voi tilata samassa yhteistilauksessa.

Puvussa voi olla hieman kasvuvaraa, mutta liian iso puku voi harjoituksissa tuntua epämiellyttävältä yllä. Lähtökohtaisesti oikea puvun mitta on lapsen pituus (esim. 150cm pitkälle lapselle 150cm-puku). Tai pykälää isompi.

Muksujudossa etenemme pian sellaisiin tekniikoihin, että suosittelemme kaikille puvun hankkimista joko yhteistilauksen kautta tai itsenäisesti. Pitää mainita myös se, että judogi päällä on toki myös helpompi harrastaa – mutta että erityisesti sen on havaittu lisäävän niin ryhmän yhteenkuuluvuutta kuin harjoitusmotivaatiotakin. 🙂 Kun koko ryhmällä on puku, tulemme ottamaan ryhmästä yhteisen valokuvan vielä ennen pääsiäistä.

Terv. Tatu

 

Hiihtolomasta 22.2.2019

La 23.2. muksujudo- ja lapsi-aikuinen-ryhmän harjoitukset yhdessä. Maijan tilalla vetäjänä Esa Ukkonen.

La 2.3. ei harjoituksia, hiihtoloma.

Terv. Tatu ja Maija

 

Tiedotuksesta ja vähän muutakin asiaa 9.2.2019

Muksujudokautta  on takana jo kolme viikkoa, ja on pakko myöntää, että onpa mahtava porukka mukana tälläkin kertaa! Annoin kotitehtäväksi kaikille etsiä tämän sivun, ja onnittelut siis niille, jotka tätä tekstiä nyt lukevat… 😉

Kaikki tiedotus tulee tapahtumaan tämän sivun kautta. Yritän kirjoittaa sivulle keskimäärin joka viikko, jotta siinä on jotain seurattavaa.  Tällä hetkellä ajankohtaisimmat asiat koskevat jäsenmaksua ja pukutilausta.

Jäsenmaksu (100 euroa) on tärkeä sen vuoksi, että se sisältää kattavan judovakuutuksen. Muksujudossa loukkaantuminen on hyvin epätodennäköistä, mutta jos sellaista pääsee tapahtumaan, niin on hyvä tietää että pääsee suoraan vaikka erikoislääkärille kun vakuutus on kunnossa. Jäsenmaksun yhteydessä saadaan samalla myös lasten tiedot rekisteröityä talteen. Tästä asiasta on ihan oma artikkeli, jossa neuvotaan tarkemmin: http://www.kamiza.fi/etusivu/kevaalla-2019-alkavien-kurssien-ilmoittautumiset-ja-maksut/

Judopukuja tilaillaan yhteistilauksena noin hiihtoloman aikoihin, ennen tai jälkeen. Olisi hyvä, jos kaikille muksuille sellaiset hankittaisiin. Sellaisessa harjoittelu tarjoaa mahdollisuuden mennä jo vähän syvemmälle judoasioihin, mutta samalla se tukee lasten ryhmäytymistä. Selvitän ensi harjoituksiin mennessä hintatasoa. Ja puvun voi toki hankkia itsenäisestikin.

Lopuksi muistutan, että muksujudoryhmän luonteeseen kuuluu se, että siihen pääsee mukaan vielä pitkin kauttakin. Jos tiedossanne siis olisi vielä uusia muksuja, joita judo saattaisi kiinnostaa, niin rohkeasti mukaan vain! Kokeilemaan pääsee edelleenkin ilmaiseksi muutaman kerran.

Terv. Tatu

 

Muksuryhmä starttaa taas 26.1.2019

Muksuryhmä on tarkoitettu (noin) 5-7-vuotiaille lapsille. Ryhmän vetäjänä toimii Tatu Kosonen (puh. 050 584 5896, sähköpostios. tatu.kosonen@iki.fi) apunaan Ville Pesonen. Harjoituspaikkana toimii Kamizan harjoitussali Lappeenrannan liikuntatoimen väistötiloissa, Family Center -kauppakeskuksen yläkerrassa (Hyrymäenkatu 2, Lappeenranta).

Harjoitukset alkavat lauantaina 26.1.2019 klo 10.00-11.00. Tämä on jatkossakin harjoitusaikamme, ja mukaan pääsee myös pitkin kautta. Asusteeksi riittää aluksi T-paita ja verkkarit; pukutilauksia tehdään kauden aikana tarpeen mukaan.

Tervetuloa mukaan hyvän harrastuksen pariin!

Tavataan tatamilla!

Terv. Tatu ja Ville