Valikko Sulje

Kamizan Joonas Haikulainen valittu nuorten EM-kisoihin Riikaan

Judoka Joonas Haikulainen on valittu edustamaan Suomea alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuihin, jotka järjestetään Riikassa 28. – 1.12.2020. Kaikki edustajavalinnat vahvistettiin judoliiton hallituksen kokouksessa viime viikonloppuna.

Joonas kamppailee alle 66-kiloisten sarjassa, ja kaikkiaan Riikaan vuoden 2020 kisoihin on lähdössä kuusi nuorta. Kisamatka ei tullut Joonakselle aivan täytenä yllätyksenä. ”Pieniä aavistuksia oli, ja osasin odottaa, että jotain mahdollisuuksia on, koska kisat ovat menneet hyvin”, hän kertoo. Koronan takia treeni- ja kisavuosi on ollut poikkeuksellinen, mutta Joonas on osallistunut yhteisiin valmennustapahtumiin ja harjoitellut sitoutuneesti, mitä judoliiton valmennusvaliokunta esityksessään korosti. Joonas kertoo osallistuneensa kesällä kahdelle leirille, ja syksyn aikana hän on ennättänyt käydä myös muutamalla leirillä.

Valinta kuuden viikon kuluttua pidettäviin EM-kisoihin tarkoittaa tihenevää harjoittelua. Joonas arvelee, että viisi viikkoa treenataan kovaa ja viimeinen viikko ennen kilpailuja otetaan vähän rauhallisemmin. Tarkoitus on olla marraskuun lopussa Riikassa mahdollisimman kovassa kunnossa.

Kysyttäessä, millä mielellä hän on lähdössä kisoihin, Joonas naurahtaa itsestäänselvyydelle. ”Oon ainakin innostunut ja uskon, että on mahdollisuudet pärjätäkin.”  Siihen uskoo myös Kamiza ja kannustaa oman seuran jäsentä EM-mittelöissä.