Valikko Sulje

Kelluva pudotus (Uki-otoshi) – Puheenjohtajan kynästä

Moi Kamizalaiset,

Toimintakausi on juuri vaihtunut ja parhaillaan elämme kautta 2020 – 2021. Kamizan yleiskokous kokoontui viime viikolla ja teki useita tärkeitä päätöksiä.

Seuran puheenjohtajana kaudella 2020 – 2021 toimii Petri Naukkarinen. Tätä kirjoittaessa asia iski todella ensimmäistä kertaa: Sehän olen minä. Harva sanoo minua Petriksi, vaan kaikki puhuu Petestä. Voit kutsua minua millä nimellä haluat, mutta olisi aivan mahtavaa jos nykäiset hihasta ja kerrot omia näkemyksiäsi siitä  miten hommaa voidaan kehittää eteenpäin. Minä olen se kalju kaveri jota harvoin nähdään tatamilla mutta useinkin sen reunalla. Uskaltauduin laittamaan tähän oman kuvani, jotta tunnistat minut helpommin.

Minulle nauretaan usein, että en osaa edes esitellä itseäni viidessätoista minuutissa ja siinä saattaa kyllä olla totuuden siemen. Nyt yritän olla todella nopea: perheessämme on viisi ihmistä ja neljä on mukana Kamizan toiminnassa: yksi hallinnossa, toinen vetäjänä ja kaksi nuorta harrastajana. Judo on siis koko perheen harrastus ja antaa hienoja elämyksiä.

Haluan Kiittää isolla kirjaimella seuran edellistä puheenjohtajaa Kari Hämeenahoa, hänen hallituksiaan ja toimihenkilöitään, jotka ovat kahden vuoden ajan väsymättömästi ja pyyteettömästi ajaneet seuran asioita eteenpäin ja ennakkoluulottomasti uudistaneet hallintoa. Karin energiataso ja innostus on kirittänyt myös muita eteenpäin. Toimiva hallinto on kuin konehuone, joka mahdollistaa lajin harrastajille ja valmentajille keskittymisen urheiluun ja juuri näihin asioihin Kari tiiminsä kanssa on keskittynyt. Punaisena lankana on ollut antaa lajiosaajille aikaa tatamilla kun toinen joukkue hoitaa hallinnollisia asioita. Tällä tiellä jatketaan, mutta varmasti hallinto saa uusien toimijoitten myötä myös uusia värejä.

Kamizan toimintasuunnitelma alkavalle kaudelle on nyt lukittu. Tulemme jatkamaan tutulla linjalla ja järjestämään monipuolista harjoittelua eri ikäryhmille ja taitotasoille. Meillä on kaksi junnuryhmää, lapsi-aikuinen -ryhmä sekä aikuisten ja vanhempien juniorien ryhmä. Lauantain mattotreenit jatkuvat BJJ painoitteisina. Edellisellä kaudella perustettu Karatejaos tulee jatkamaan judon rinnalla ja harjoituksia järjestetään säännöllisesti. Erityisjudo pitää paikkansa ja ”erkkarit” treenaavat ja edustavat Kamizaa kansallisesti ja kansainvälisesti sekä kilpailuissa että leireillä. Jatkamme panostamista kilpaileviin nuoriin ja toivomme erityisesti, että junnuryhmistä nousee uusia, ennakkoluulottomia kilpailijoita kokeilemaan miltä judo tuntuu kilpa-areenalla. Seura on varautunut tukemaan kilpailevia junioreita kilpailumaksuissa, jotta kilpailuihin osallistumisen kynnys olisi mahdollisimman matala. Toiveena on saada tupa täyteen uusia harrastajia aloittavissa junioreissa ja sen eteen on tehty paljon työtä.

Tulemme aloittamaan kauden epävarmassa tilanteessa: Covid19 -pandemia on edelleen iso uhka ja maailmanlaajuisesti tilanne ei ole merkittävästi parantunut. Koronapandemian puhkeamisen jälkeen kamppailu-urheilua harrastavien urheiluseurojen toiminta on hankaloitunut merkittävästi. Kaikessa Kamizan toiminnassa jäsenten ja sidosryhmien terveys ja turvallisuus on etusijalla, vaikka se aiheuttaisi seuralle tilapäistä vahinkoa urheilullisissa tuloksissa tai seuran taloudessa. Kauden aikana hallitus voi joutua tekemään nopeita päätöksiä toiminnan tilapäiseksi rajoittamiseksi tai jopa keskeyttämiseksi epidemiatilanteen muuttuessa, sekä sen uudelleen käynnistämiseksi tilanteen ollessa jälleen turvallinen. Tästä johtuen ryhmiin, harjoituksiin sekä talouteen voi tulla nopeita muutoksia verrattuna alkuperäiseen suunnitelmaan. Kamiza noudattaa kaikessa toiminnassaan Suomen viranomaisten määräyksiä ja suosituksia sekä Olympiakomitean sekä Judoliiton ja Karateliiton ohjeistuksia harjoittelun ja kilpailujen järjestämiseksi. Muistathan, että treeneihin tullaan vain terveinä ja hyvää hygieniaa noudattaen!

Jatkamme Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) hanketta vähintään vuoden loppuun saakka ja tämän jälkeen osana normaalia toimintaa. Tavoitteena on saada aktivoitua uusia harrastajaryhmiä liikkumisen pariin riippumatta siitä, onko heillä aikaisempaa urheilutaustaa. Tule siis kokeilemaan jumppaa tai venyttelyä, se ei maksa mitään ja tuo hyvän mielen. Kunnossa Kaiken Ikää -toimintaa tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö ja sille on varattu oma vuoro maanantaisin kahdeksasta eteenpäin. Älä siis istu ulkona vaan tule sisään kokeilemaan! Sinun ei tarvitse olla seuran jäsen tai ilmoittautua. Riittää kun tulet paikalle, niin me venytämme ja liikutamme sinua. Jo ensi maanantaina voit ohjatusti löytää oman fasciasi ja poistaa kesäkankeutta.

Kamiza tarvitsee uutta verta mukaan järjestötoimintaan. Seuraa pyöritetään tällä hetkellä pienellä porukalla ja toivoisimme näkevämme uusia henkilöitä mukana toiminnassa. Tarvitsemme uusia aktiiveja vetämään harjoituksia ja ohjaamaan ryhmiä. Seuratoimintaan voi osallistua myös monella muulla tapaa: joku paistaa loistavia mokkapaloja, toinen tekee timanttisia videoita, kolmas on hyvä kantamaan tavaroita paikasta toiseen, neljäs osaa lukea ja viides laskea. Kuudennella on hyvä näkemys markkinoinnista ja seitsemäs tietää, miten aktivoidaan sponsoreita. Kahdeksas nauttii yhteistyöstä kunnallisten toimijoitten kanssa ja yhdeksäs on tosi hyvä ajamaan autoa. Kymmenennellä ei omasta mielestään ole mitään erityistaitoja mutta hän on aina paikalla talkoissa. Niin pientä panostusta ei olekaan, ettei mukaan kannattaisi tulla. Me tarvitsemme sinua ja sinun osaamistasi. Erityisesti toivomme junnujen vanhempia mukaan toimintaan. Ota rohkeasti yhteyttä!

Mikäli haluat jutella tai antaa palautetta, soita tai lähetä sähköpostia. Yhteystiedot löytyvät kohdan ”Seura” alta näiltä verkkosivuilta. Kannattaa myös seurata Kamizan Facebook -sivuja sekä haistella tunnelmia Instagramissa.

Hauskaa judosyksyä,

– Pete –