Valikko Sulje

Kamizan tukijaksi

Kirje tukijoille.pdf

Judoseuralla on monia kuluja, mutta suurimman kuluerän muodostavat kilpailut ja harjoitusleirit. Kamiza pyrkii maksamaan jäsentensä osallistumismaksut kilpailuihin ja avustamaan matkakustannuksissa. Kun judokilpailut ovat hajallaan ympäri Suomen, ja lähimpiinkin kisakaupunkeihin on matkaa 100km, muodostuu kilpailumatkoista merkittäviä kustannuksia. Yleensä myös osallistumismaksut judokilpailuihin on Suomessa varsin korkeita.

Judon kustannukset nousevat merkittävästi, kun parhaimmat B-ikäiset (15-16v) kutsutaan judoliiton edustusvalmennusryhmiin. Edustusvalmennettavat käyvät 6-7 kertaa vuodessa Tampereella Varalan urheiluopistolla valmennusleireillä. Leirit kestävät tyypillisesti perjantai-illasta sunnuntain puolipäivään, ja yhden tällaisen leirin kustannus on keskimäärin n.150 euroa. Nämä leirit jäävät täysimääräisesti osallistujien maksettaviksi.

Edustusvalmennettavat osallistuvat lisäksi ulkomailla järjestettäviin kilpailuihin sekä harjoitteluleireille, jotka ovat kalliita. Kun näihin kuluihin lisätään vielä kustannukset osallistumisesta kesäleireille, jotka ovat välttämättömiä, koska harjoittelu kesäisin on muuten lähes täysin pysähtynyttä, muodostuvat kustannukset jo melkoisiksi. Mikäli haluamme kehittää junoreistamme kansainvälisen tason ottelijoita, on heidän päästävä kilpailemaan ja harjoittelemaan sinne missä muutkin lahjakkaat tulevat huippujudokat harjoittelevat.

Pienetkin lahjoitukset niin yksityisiltä kuin yrityksiltä ovat tervetulleita, sillä pienistä puroista kasvaa suuri virta. Tästä syystä olemme lähettäneet oheisen kirjeen mahdollisille tukijoille. Ota rohkeasti yhteyttä hallitus@kamiza.fi.

seuran varapuheenjohtaja

Kari Hämeenaho