Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry on myöntänyt Tomi Purhoselle kunniakirjan toiminnasta Kamizan seura-aktiivina. Perusteluissa mainitaan muun muassa se, että hänelle kamppailu-urheilu on elämäntapa. Käytännössä tämä näkyy sekä henkilökohtaisena paneutumisena budolajeihin sekä haluna löytää lisää budon harrastajia.
Purhosella on 3. dan musta vyö karatessa ja sininen vyö sekä judossa että brasilialaisessa jujutsussa. Oma kamppailutausta on pitkä, ja hän saavutti karaten Suomen mestaruuden jo vuonna 1987. Elämä budolajien parissa näkyy Purhosen tavassa olla: hän vaatii muilta paljon ja itseltään enemmän. Kurinalaisesta ja tavoittellisesta harjoittelusta huolimatta hän toimii esimerkkinä siitä, miten tatamilla luodaan salliva ja toisia kunnioittava ilmapiiri.
Kamizassa Purhonen toiminut pitkäaikaisena seura-aktiivina ja ohjaajana. BJJ:ssä Purhonen toimii apuvalmentajana, mutta eniten aikaa kuluu Kamizan karatejaostossa vastuuvalmentajana. Vuonna 2019 Purhosen ansiosta Kamizaan perustetttiin karatejaosto, ja Kamiza liittyi Suomen karateliiton viralliseksi jäsenseuraksi. Tyylisuuntana on Shorinjiryu Choroukai, jonka tyylisuunnan vyökollegion jäsenenä ja virallisena graduoitsijana hän myös toimii.
Shorinjiryu Choroukai on suunnattu aikuisille harrastajille. Harjoituksissa otetaan huomioon se, ettei keho ole niin elastinen kuin nuorella, mutta silti tarkkuutta ja kehitystä vaaditaan. Ikä ei estä oppimista. Purhoselle onkin valmentajan tyypillistä se, että hän haastaa harrastajat kokeilemaan monia lajeja ja näkemään karaten laajasti. Choroukaissa karate ei ole vain lyömistä ja potkimista, vaan lajiin kuuluvat yhtä lailla lukot, sidonnat, heitot ja mattotekniikat. Kun harjoitukset koostuvat monipuolisesti perustekniikasta, kombinaatioista, paritekniikoista, kataharjoittelusta ja ottelusta, treenaaminen on monipuolista ja innostavaa. Opettaminen ei myöskään jää salin seinien sisäpuolelle, vaan jatkuu lähes päivittäin Whatsappissa, jossa tutkitaan YouTube-videoiden tekniikoita.
Purhonen on saanut lyhyessä ajassa karatejaoston jäsenmäärän kasvamaan, ja uusia harrastajia tulee ensi kaudella peruskurssin myötä. Harjoittelu on hikistä, hauskaa, tehokasta ja rentoa, ja hyvän ilmapiirin takana on se, että jokainen treenikerta on erinomaisesti suunniteltu. Sensei tietää, mitä tekee, ja tekee paljon. Siksi kunniakirja on todellakin ansaittu.